Kager - Livretter

Chokolade cupcakes med jordbærfløde (12 stk)

 

Det skal du bruge:

200 g hvedemel

25 g kakao

1 tsk. begepulver

110 g sukker

2 æg

1 dl raps- eller solsikkeolie

2 1/4 dl dl mælk

Til topping: ca. 1½ dl piskefløde, lidt frugtfarve eller marmelade (har du pulverfarve med jordbærsmag, er det også godt). Endvidere krymmel.

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 grader og find 12 papirforme frem

Kom mel, bagepulver og kakao i en skål og rør sukkeret i.

Pisk æg og olie sammen i en anden skål, til det skummer

Pisk langsomt mælken i det, du lige har pisket.

Kom væden i melblandingen og rør det godt sammen.

Fordel dejen i de 12 papirforme

Bag dem ved 190 grader i 20 min.

Lad dem køle helt af INDEN du pynter med topping!

 

Pisk fløde til skum

bland lidt marmelade eller frugtfarve i (evt. pulverfarve som beskrevet ovenfor)

Har du en tylle og en sprøjtepose, så brug det til at pynte kagerne med. Ellers kan du bare "lægge/smøre" det på.

Pynt med krymmel

 

 

Lime-cupcakes med fondant-pynt (8 stk.)

 

Det skal du bruge:

2 æg

110 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

110 g blødt smør

110 g sukker

saft af en limefrugt

 

til pynt: Nougat eller nutella

Fondant i forskellige farver og figurer, du stikker ud med det, du har (vi sender dig gerne en opskrift på fondant - spørg... eller du kan google!)

 

Sådan gør du:

Kom alt det, du skal bruge til dejen i en skål og pisk det til en glat dej.

Fordel dejen i 8 forme

Bag kagerne ved 170 grader i 20-25 min.

Lad dem køle helt af, inden du pynter dem

-Først med smeltet nougat (50 gram) eller smør med nutella som "lim" til fondant-cirker. -Har du ingen af delene til at smøre med, så kan du også fint bruge halvdelen af et stykke (smeltet) pålægschokolade som lim til fondanten.

(Find et glas, der i omkreds cirka passer på overfladen af din cup-cakes, som du kan stikke ensfarvede fondant-cirker ud med. De små figurer vi har sat ovenpå, har vi bare fugtet med vand på fingerne, inden de blev sat på)

Fondant (opskrift følger - ellers spørg!)